Ontspanningsmassage

Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage is voornamelijk gericht op herstel en ontspanning. De ontspanningsmassage stimuleert de doorbloeding van de weefsels, voert afvalstoffen af en verbetert de stofwisseling van de spieren. Door de ontspanning van het lichaam kunnen ook allerlei gevolgen van stress (bijv. chronische vermoeidheid, stijve rug en nek, spanningshoofdpijn, slaapproblemen) worden verzacht. Een ontspanningsmassage kan, zowel geestelijk als lichamelijk, heel goed preventief werken voor het behoud van een goede gezondheid.

Relax

Pijnlijke en gespannen spieren

Behandeling van gespannen of pijnlijke spieren kan goed gecombineerd worden met een ontspanningsmassage. Spierknopen (triggerpoints) krijgen daarbij extra aandacht. Zie hier voor meer informatie over pijn.

Wat masseren?

Als het vooral om de algehele ontspanning gaat, is een massage van het hele lichaam een voor de hand liggende keuze. Hierbij kan eventueel wat extra aandacht gegeven worden aan plekken met problematische spieren.
Maar misschien wilt u juist een intensieve behandeling van een probleem in één bepaalde regio, zoals bijvoorbeeld schouders en nek, en bent u minder geïnteresseerd in een ontspannende massage van de rest. Ook dat kan.
Zo zijn er talloze mogelijkheden om een ontspanningsmassage in te richten. Voorafgaand aan de massage zullen we daarom even overleggen wat precies de bedoeling is en hoe de beschikbare tijd zal wordt verdeeld.

Hoelang masseren?

Voor massages waarbij het lichaam gedeeltelijk wordt behandeld, is een uur over het algemeen een mooie tijd.
Een complete lichaamsmassage kan ook in een uur, maar anderhalf of twee uur is relaxter. De massage kan dan rustiger opgebouwd worden en er is extra tijd voor plekken waar een intensievere behandeling nodig is.

Meest recente berichten