Welkom bij Massage Praktijk Woubrugge

Welkom bij Massage Praktijk Woubrugge:

Ons lichaam is gemaakt om te bewegen. Dankzij een ingewikkeld samenspel van botten en spieren zijn wij meesters op het gebied van coördinatie en balans.
Regelmatig bewegen heeft vele voordelen. Door te bewegen maken we onze spieren en botten sterken, houden we onze gewrichten soepel, stapelen we minder vet op, stimuleren we onze hersenen, en versterken we ons immuunsysteem. Daarmee beschermen we ons lichaam tegen ziekten, en, op de lange termijn tegen de effecten van veroudering.
Een zeer inspirerend college over dit onderwerp (Prof. Dr. Erik Scherder) kunt u hier op youtube bekijken.
Lichaamsbeweging stimuleert ook de afgifte van endorfines. Dat zijn hormonen die in de hersenen worden uitgescheiden. Ze zorgen voor minder pijn en een groter geluksgevoel. Mensen die lichamelijk actief zijn, ervaren meer opwinding en zijn enthousiaster.

Dankzij al deze gunstige effecten, is regelmatig bewegen een bron van jeugdigheid en een wondermiddel voor geluk. In de huidige samenleving wordt dit steeds meer onderkend en velen geven hier aan gehoor door regelmatig te bewegen. Dat kan variëren van een stevige wandeling tot het bedrijven van topsport; hoe dan ook, bewegen is gewoon leuk!!

Bij alle vormen van bewegen wordt uw bewegingsapparaat op de proef gesteld en dient het zich na afloop te herstellen. Bij een goede conditie verloopt dit herstel snel en bij een minder goede conditie duurt herstel wat langer. Bij bewegen is er tevens kans op allerlei kleine en grote blessures welke extra aandacht of speciaal herstel vragen.
Ons doel is om de bewegende mens te helpen en ondersteunen op de weg naar een gezond en beter leven.

Bij ons kunt u terecht voor een goede massage. Van een rustige diepe ontspanningsmassage tot intensieve behandeling van gespannen spieren.

Klachten
Er zijn verschillende soorten gezondheidsklachten te onderscheiden. Als eerste zullen wij met u inventariseren of u bij ons op het juiste adres bent voor een behandeling.
Er is een onderscheid in specifieke klachten en aspecifieke klachten.

Specifieke klachten kunnen worden verklaard vanuit een aantoonbare, specifieke stoornis in de anatomische structuur. Er is in dit geval daadwerkelijke schade. De klacht is specifiek toe te wijzen aan deze oorzaak en dient ten gevolge eerst te worden gezien door een arts alvorens wij daar therapeutisch mee aan het werk gaan. Pijn bij specifieke klachten is uiteindelijk een signaal naar het brein dat er iets kapot of beschadigd is. De pijnprikkel beschermt ons zodoende om ongeremd door te gaan, waardoor extra schade wordt voorkomen.

Aspecifieke klachten kunnen worden gedefinieerd als klachten die NIET direct kunnen worden toegeschreven aan een specifieke afwijking of aandoening. Kort gezegd; er is (nog) niets kapot, maar wellicht dreigt er iets kapot te gaan!! Er zijn in dat geval meerdere factoren die oorzaak kunnen zijn van de gezondheidsproblemen of klacht. De pijnprikkel bij aspecifieke klachten (dreigende schade) ervaart men vaak hetzelfde als bij specifieke klachten en informeert ons om echte schade te voorkomen.

Aspecifieke klachten komen vaak voor.
Lage rugpijn klachten bijvoorbeeld, worden meestal eerst bij de huisarts gemeld. Daarvan blijkt het percentage aspecifieke klachten tussen de 90 en 95% te liggen. Dat betekent overigens niet dat 90-95% van deze cliënten geen pijn en/of andere klachten heeft, of dat zij de klachten maar een beetje verzinnen (tussen de oren wordt vaak gezegd). Er is wel degelijk iets aan de hand maar aspecifieke klachten kunnen niet simpelweg alleen medisch worden verklaard.
De oorzaken van een klacht liggen vaak in het ontbreken van evenwicht op verschillende niveaus; fysiek, psychologisch, sociaal en/of zingeving. Het gaat om de balans tussen de belasting (wat doe ik) en belastbaarheid (wat kan ik).

Bij het behandelen van (uw) klachten gaat het voor u én voor ons in eerste instantie om inzicht en begrijpen… Wat zijn de belangrijkste factoren waardoor “het zo ver is gekomen?” Gebaseerd daarop gaan we werken aan een behandelingsplan.
Eigenlijk is het niet de “klacht” die wij behandelen, maar wij behandelen de “mens” die ergens last van ondervindt. Dat is een wezenlijk verschil; het oplossen van een klacht is niet slechts het wegwerken van de symptomen. Wij nemen de tijd om te luisteren en kiezen vervolgens samen met u voor een behandelplan, waar uzelf ook actief deel van uit maakt.

Onze pluspunten:

  • Overdag en ’s avonds geopend
  • Goed bereikbaar
  • Gratis parkeren
  • Een nette hygiënische massageruimte met comfortabele elektrisch bedienbare massagetafel
  • Muziek naar keuze
  • Diverse professionele massageolien, geschikt voor ieder huidtype

Meest recente berichten