Massage bij hoofdpijn

Massage bij hoofdpijn (volgt spoedig)

Hoofdpijn is een veelvoorkomend probleem. Bijna iedereen heeft in zijn leven wel eens hoofdpijn gehad. Hoofdpijn komt in vele verschillende vormen voor en kent enorm veel verschillende oorzaken. Dit maakt de behandeling van hoofdpijn dan ook lastig. Therapeutisch bezien zijn slechts een beperkt aantal hoofdpijnvormen adequaat te behandelen met massagetherapie.

Triggerpoints & Hoofdpijn

Slechts zelden is hoofdpijn een alarmsymptoom; bij de mensen die naar de huisarts gaan met hoofdpijn, wordt bij minder dan 1% een ernstige afwijking als oorzaak gevonden.

Wij gaan samen met u proberen vast te stellen wat voor soort hoofdpijn u heeft. Vervolgens kunnen wij iets voor u betekenen als het gaat om spanningshoofdpijn, cervicogene hoofdpijn en migraine, of een mengvorm daarvan. Dit zijn vormen van primaire hoofdpijn en daarbij kan massagetherapie iets voor u betekenen.
De behandeling kan bestaan uit therapieën gericht op spieren, gewrichten, wervels, huid- en bindweefsel en inzicht in bijvoorbeeld uw eigen gedrag, emoties, voeding en bewegen.

Wanneer de hoofdpijn te wijten is aan een andere aandoening of ziekte (secundaire hoofdpijn) dan zullen wij u doorverwijzen naar de huisarts. Voorbeelden hiervan zijn sinusitus, gebitsklachten, infecties en/of chemische stoffen (alcohol & pijnstillers). Ook bij clusterhoofdpijnen zullen wij u doorverwijzen.

 

Meest recente berichten