Doel van massage

Doel van massage

Een massage is gewoon heerlijk en kan natuurlijk altijd ‘zomaar’ worden gegeven omdat het fijn is.
Daarnaast heeft een goede massage vele ondersteunde uitwerkingen. Juist daarom kan een massage ook heel goed met een specifieke bedoeling worden gegeven.

Algehele ontspanning
Vaak zijn mensen zich niet (meer) bewust dat zij voortdurend te gespannen zijn. Ze zijn niet anders gewend dan dat hun lichaam wat stijf voelt en dat ze maagpijn of rugklachten hebben of moe opstaan. Ook koppelen mensen hun klachten vaak niet aan hun situatie en stress. Het bekendste effect van massage is de diepe ontspanning die het teweeg brengt. Niets is lekkerder dan een goede massage na een stressvolle dag. Massage zorgt voor zowel een lichamelijke als een geestelijke ontspanning en is heerlijk om alle zorgen los te laten.

Stimulatie
Als tegenpool van ontspanning kan massage ook worden ingezet voor stimulatie. De massagetechnieken worden dan in een hoger tempo uitgevoerd, en werken minder diep door in de spieren. Deze stimulerende massages zijn voornamelijk ter voorbereiding bij sporten en/of andere intensieve bewegingen.

Klachtverlichting
Massage wordt ook vaak ingezet om (spannings)klachten te verlichten. Klachten kunnen op vele manieren ontstaan, bijvoorbeeld door sport, werk of stress. Hoofdpijn, spierpijn, rugpijn, nekklachten en ook veel andere klachten kunnen door massage sterk verminderen.

Bij ouderdomsklachten
Wanneer je ouder wordt, dan neemt de stijfheid van de spieren en gewrichten toe. Het is dan uiterst belangrijk deze zoveel mogelijk te blijven bewegen en soepel te houden.
Een massage helpt hierbij het lichaam goed in conditie te houden en de spieren en gewrichten soepel te houden. Doordat er met olie wordt gewerkt is het ook nog eens goed voor de huid.

Bij blessures
Mensen die veel sporten hebben vaak last van gespannen spieren en spierpijnen. Een sportmassage helpt de spieren te versoepelen en het genezingsproces te versnellen.

Genezing
Regelmatige massage versterkt de zelfgenezende vermogens van het lichaam. Er volgt ontspanning, afvalstoffen worden verwijderd en de bloeddoorstroming wordt verbeterd waardoor klachten sneller kunnen genezen. Massage kan echter geen medische zorg vervangen.

Bewustwording
Massage maakt je bewust van je lichaam en emoties, waardoor je beter in contact kan komen met je gevoel en kracht.
Op zowel emotioneel als fysiek niveau zal de doorstroming van energie door massage aanzienlijk verbeteren. Je voelt je daardoor vitaler en energieker.

Genieten 
Genieten is zeker een belangrijk aspect van massage. Het is even tijd en aandacht speciaal voor uzelf zonder alle (storende) prikkels uit onze moderne samenleving.

IMG_4061

Meest recente berichten